Yoga  

 

Om undervisningen

Der findes mange former for Yoga og mange måder at undervise og træne på.

Det jeg underviser i er Hatha Yoga, som er en yoga-form, der fører tilbage til før vores tidsregning. Der findes 84.000 øvelser (Asanas), så der er ikke en specifik form eller serie, der er den rigtige yoga. I Hatha Yoga lægges der meget vægt på at være afslappet, vågen og bevidst i alle bevægelser, uden at involvere sig i tankerne, men være i nuet.

Yoga er individuelt og for alle, uanset tidligere erfaringer med yoga. Det er ikke nødvendig at være specielt smidig eller stærk. Det der har betydning er, at man har lyst til at arbejde med sig selv og sin krop. At man tør være autentisk og tage ansvar for, hvor man er med sin krop. Således at man er opmærksom og lytter til kroppens signaler.

Det at jeg arbejder med små hold gør, at jeg kan hjælpe og vejlede den enkelte. Det er vigtigt, at vi giver tid og plads i øvelserne så kroppen kan følge med. Det handler om at gøre øvelserne med fuld opmærksomhed, snarere end at nå så mange øvelser som muligt.

Yoga er en blid, men også udfordrende træningsform, hvor man hele tiden er opmærksom på sine grænser. Den stimulerer vores indre organer, renser, opbygger og påvirker vores energibaner.

I Yoga lægger man også stor vægt på åndedrætter, så man hele tiden er opmærksom på, hvordan man trækker vejret i øvelserne.

Alle mine yogatimer slutter med en afspænding. Det gør at du bliver "genopladet"; efter den dybe afspænding vil du vende tilbage til overfladen med fornyet energi!